preskoči na sadržaj

Osnovna škola Veliko Trojstvo

Login
Javni pozivi

JAVNI POZIVI ZA OGRANIZACIJU IZLETA

Priloženi dokumenti:
ZAPISNIK.pdf

Prazni obrasi javnih poziva

NOVA e-mail adresa škole

ured@os-veliko-trojstvo.skole.hr

 

 

 

"Ono što vodi i vuče svijet, nije vlak nego ideje." 

 Victor Hugo

Tražilica
Obrazac za upite

 

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Twitter škole

Anketa
Koliko vremena provodiš na Facebooku?





Naslov: FAQ
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Nemaš mail adresu??

Obrazovanje

Za djecu i roditelje

 

 

Posjeti i ovo

VAŽNO

 
Novi IBAN ili broj računa primatelja (žiro račun škole) je
 HR73 2340009 1110694602
Poziv na broj ostaje isti (šifra učenika i mjesec za koji se kuhinja plaća)

Idemo u srednju!!!

Sigurniji Internet
Mali priručnik za sigurniji Internet
Online CVRČAK

Crvčak, prosinac 2012.

 

Događajnica
Izdvajamo

Bontončić

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 2. 2010.

Ukupno: 2289082
Ovaj mjesec: 2097
Ovaj tjedan: 19
Danas: 19

free counters

TRENUTNO ONLINE:

Online rječnik

Kliknite na papigu

i odvest će vas do online rječnika!

Portal za škole
Kalendar
16.11.2018. 12:54
16. studenoga - Međunarodni dan tolerancije
Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga. To je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Dan koji nas potiče na snošljivost prema drugima. Generalna Skupština Ujedinjenih naroda je 1996. godine pozvala zemlje članice da ustanove Dan tolerancije u sladu s Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od strane članica 16.11.1995. godine.

14.11.2018. 09:21
14. studenoga – Svjetski dan šećerne bolesti
Kao i svake godine Zagrebačko dijabetičko društvo  pridružuje se velikomu broju udruga cijeloga svijeta u obilježavanju Svjetskoga dana šećerne bolesti 14. studenoga. Šećerna bolest obuhvaća grupu metaboličkih bolesti karakteriziranih hiperglikemijom, koja je posljedica poremećaja stvaranja, lučenja i/ili djelovanja inzulina, a predstavlja velik javnozdravstveni problem. Prema procjeni IDF-a prevalencija šećerne bolesti za dobnu skupinu od 20 do 79 godina starosti u svijetu u 2013. godini iznosila je 8,3 %, a u Europi 8,5 %.

09.11.2018. 15:38
11. studenoga - Dan hrvatskih knjižnica
Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, na dan donošenja prvoga hrvatskog zakona o knjižnicama radi stvaranja bolje vidljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti te upoznavanja javnosti s poslanjem i ulogom knjižnica.

CARNet vijesti
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Halloween muffins
Autor: Luka Zeman, 30. 10. 2012.

Donosimo vam recept kako ispeći čokoladne muffine -čudovišta "halloween"....


Sastojci za muffine (za 16 muffina):

  • 50 g kakaa u prahu
  • 240 ml kipuće vode
  • 175 g brašna – mješavine oštrog i glatkog ili brašno za dizana tijesta
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 110 g margarina za kolače, na sobnoj temperaturi
  • 200 g bijelog šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
  • 16 papirnatih čašica za muffine


ZA UKRAŠAVANJE:

  • 120 g čokolade za kuhanje, grubo nasjeckane ili natrgane
  • 150 g margarina za kreme, sobne temperature
  • 160 g šećera u prahu, prosijanog
  • 1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije


ZA ZUBE I OČI:

  • sljezovi kolačići (mogu se nabaviti u svim većim dućanima)


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva CelziJusa.
U zdjeli promiješate kipuću vodu i kakao, sve dok se ne pretvore u glatku smjesu. Ostavite na sobnoj temperaturi.
U drugoj zdjeli pomješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
U trećoj (najvećoj) zdjeli električnim mikserom izmiksajte margarin i šećer, pa nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i miksajte sve dok smjesa ne postane glatka. Dodajte ekstrakt vanilije te na kraju mješavinu brašna i dobro izmiksajte (ali ne predugo).
Dodajte smjesu ohlađenog kakaa i lagano izmješajte dok i ta smjesa ne postane glatka.
Stavite papirnate čašice u kalup ili tijesto stavite direktno u kalup koji ste prije namazali margarinom i ispunite svaku čašicu oko dvije trećine sa smjesom.
Pecite oko 16-20 minuta dok muffini ne narastu i budu elastični na dodir (kad zapiknete čačkalicu u muffin, ona izađe čista). Ostavite ih da se hlade.

ČOKOLADNA KREMA:

Rastopite čokoladu na pari. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
U drugoj posudi izmiksajte margarin dok ne postane gladak (oko 1 minutu). Dodajte šećer i tucite dok smjesa ne postane kremasta (oko 2 minute) te dodajte vanilin ekstrakt. Dodajte čokoladu i miksajte na niskoj brzini dok  se smjesa ne pretvori u ujednačenu kremu. Tada povećajte brzinu (srednje brzo) i miksajte dok krema ne postane glatka i sjajna (oko 2 -3 minute).

UKRAŠAVANJE:

Muffine zarežite na vrhu malo više od polovice (kao da želite napraviti šeširić)  i tu pažljivo utisnite kremu. U kremu (usta čudovišta) stavite natrgane (narezane) sljezove kolačiće. Njih upotrijebite i za oči. Kremom dodatno ukrasite oči i napravite rogove.
 

 


Izvor: http://www.coolinarika.com/


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju